Köpa valp

Baldersros Blessing (Selma)Våra valpar är efter meriterade, rastypiska föräldrar där mentalitet och hälsa är något vi värdesätter främst. Valparna tillbringar sina första åtta veckor i en lugn och stabil miljö bland vuxna och barn där de tidigt lär sig vilka som är flockens ledare. Vår- och sommarkullen spenderar en stor del av sin tid utomhus och är så gott som rumsrena vid leverans.

När du köper en valp från Kennel Baldersro upprättas ett köpekontrakt enligt Svenska Kennelklubbens rekommendationer (SKK). Kennel Baldersro är medlem i SKK och följer deras uppfödaretik. Som valpköpare får du ett registreringsbevis utfärdat av SKK och ett veterinärintyg som inte är äldre än sju dagar. Valpen är vaccinerad, id-märkt med chip, avmaskad samt försäkrad i en s k valpkullsförsäkring som täcker dolda fel under valpens första tre levnadsår. Hundarna vi avlar på är alltid ögonlysta utan anmärkning. Valpen är ca åtta veckor gammal vid Leveranstillfället. När valparna är födda får den som tingat en valp erlägga en handpenning på 10% av köpeskillingen.

Kommentarer från nöjda valpköpare
"Hej! Hemresan gick strålande bra. Bella sov mest hela tiden. Väl framme gick hon en runda i trädgården, kissade och gick in och åt. Sedan lekte vi och imponerades av hur väl Bella lystrar till sitt namn. Nu vilar hon i korgen från Baldersro. Vilken fin hund!"

"Om jag står på tå når jag min låtsaskompis. Börjat på valpskola och fixade det med bravur "fröken" Ullamarie tyckte att jag visade framtassarna och kan bli en riktig stjärna. Jag var inte rädd för något - glad o frimodig tog jag mig an uppgifterna bl a kom jag direkt på inkallning varje gång . Matte och husse är så stolta över mig. Puss Lovis:-) :-D <3"

"Hej Veronica!
Det var ett tag sedan vi hörde av oss. Och tanken nu är enbart att vi vill bekräfta det vi tidigare sagt att vi har en underbar hund. Vi har deltagit i en nybörjarkurs i Agility. Jätteroligt och Trassel verkligen älskar det. Lite trist att det är uppehåll nu under ”vintern”. Han är oerhört social. Vill hemskt gärna hälsa på andra hundar men om vi inte tycker att det är ok så accepterar han det. Det var lite bekymmersamt några dagar i somras. Han spydde och mådde allmänt dåligt några dagar så det blev besök hos veterinären. Då var han såpass uttorkad att han fick dropp under en dag. Och dessutom specialkost och lite medicin för att normalisera magen. Och efter några dagar var det en pigg Trassel igen. Och jag måste dela med mig av det veterinären sa, att han var en otroligt snäll och trevlig hund fastän han var tvungen att sitta med dropp. Och så är det alltid. Han får så mycket positivt när vi är ute. Jättekul tycker vi"

"Har fått en morot av matte hon säger att det är nyttigt hade nog varit godare med en korv.Vi har nyss varit ute i skogen .Ibland är jag lös då har jag hela tiden ögonkontakt med matte (hon har godis i fickan).Alla säger att jag är perfekt dvs söt social o helt underbar. Stämmer säger matte. Kram Lovis"


"Känner bara för att meddela att det är en oerhört trevlig hund som gjort entré hos oss. Charmig, busig, tillgiven, söt m.m. Och resan hem från Köping gick strålande"

"Vill bara återigen berätta hur glada vi är över vår hund. Han charmar alla han träffar. Vi tycker att han är jätteduktig. Gillar utmaningar. Han är social. Fixar dom flesta situationer på ett bra sätt. Han är ju inte så gammal. Så gott som rumsren är han också. Han tycker om hallon och smultron. Och som tur är kan han hitta på en hel del roliga bus och leker mer än gärna. Ni förstår att vi är helnöjda och nu är det upp till oss att fortsätta på den positiva linjen. Om några veckor är det valpkurs som gäller"

"Luca uppför sig helt fantastiskt. Inget skäll och lystrar fint, samt charmar sig in hos alla. Han är en liten pärla och väcker positiv uppmärksamhet över allt"

"Spännande med en ny liten vårkull efter Siri! Har sett Melker på din hemsida, han ser riktigt fin ut. Hade vi varit tio år yngre, hade vi helt säkert övervägt en valp nummer två från det kull. Men vi måste hålla fast i vårt beslut, att det är bara valpen som gäller nu. Jag har tagit några bilder på honom i dag, som kanske lite mer visar hur fin han är. Han är fortfarande mycket mörk och det tycker vi passar honom fint. Vi får se om grådvärgen visar sig till våren"

"Här kommer en hälsning från Trassel med familj. Han fortsätter och utvecklas som den underbara hund han är. Tillgiven och fylld med energi. Får många kommentarer att det är en väldigt fin hund. Charmar dom flesta. Vi har en hel del hundar i grannskapet som skäller i tid och otid. Trassel har inte visat några sådana tendenser hittills. Han kan även en del tricks. Han är en hejare på att söka, framför allt godis. Vi har testat enstaka hinder på agilitybanan. Även det verkar han gilla. Ja, du märker att vi är helnöjda med honom. Jag tror att han också har fattat tycke för oss"

"Luca är så lätt att ha med till allt. Jordens bästa hund! Hans tänder och päls har kommit fint. Han blev ju trimmad i mitten av mars månad, så nu börjar pälsen bli stor och lång. Den växer snabbt och kräver en hel del avputsning, så han alltid ser fin ut. Hans vikt är på 7,3 kg, så hans storlek är fin. Öronen sitter också fint nu, det var värt allt arbetet med att fixera dem"

"Han är en fantastisk liten hund. Lugn, trygg och anpassningsbar till allt. Har nu provat att vara ensam kortare stunder och det går fint. Vi sitter ute på bänkarna på vår väg och kan höra om han blir ledsen. Oftast är han med där ute och alla faller för hans trevliga temperament. Han skäller heller inte när någon kommer in till oss och det är vi glada för. Nu har sommaren också gett honom stora möjligheter att umgås vuxna och barn och i skogen har han redan fått nya hundvänner. Vi har börjat att gå till lite valpträning, ca 20 valpar som spurtar runt och leker på en stor äng. Han är mycket social i umgänget med andra"

"Så har Luca blivit 5 månader och väger nu 6,5 kg och är 34 cm i skulderhöjd. Fortfarande en praktfull, snäll och ICKE skällande liten hund. Han är otroligt social både mot människor och hundar. Han håller sig fint på tomten och sitter ofta uppe på en liten kulle, där han har full kontroll på omgivningarna"

"Här kommer bilden på den lilla seglarhunden, som också här uppförde sig exemplariskt. Ett litet tuggben och så var han som uppfostrad till att ligga i aktern på en segelbåt"

"Ja, som du vet har vi ALDRIG ångrat vårt val av kennel. Många frågar, men jag bliver ju tvungen att säga, att din uppfödning inte är så stor, tyvärr!"

"Hej! Harriet och Sigge här. En liten rapport... Sigge är pigg och glad. Han har lite kompisar på morgonpromenaden; En dansk gårdshund 6 månader, en glad taxfröken och en lugn Goldenretriverfröken. Jag trivs otroligt bra med honom och hans härliga temperament. Lättfostrad. God jul från oss"

"Hej, hoppas allt  är bra med er. Vi noterar hela tiden vilken öppen, trevlig och läraktig valp Sickan är. Vi har vid två tillfällen varit ute vid Drottningholms Slott , där det finns en ”hundö” , där alla tillåts springa utan koppel. Det har fungerat jättebra. Det är lättare att träna inkallning m.m. när hon kan springa fritt och vi kan känna oss trygga med att hon inte kan rymma. Hon kollar alltid att vi är i närheten. Igår träffade hon en Bernersenner som var 6 månader men många ggr större än henne själv. Båda ville leka men jag fick bryta efter ett tag för det blev lite för tufft för Sickan. Hon har fantastisk energi och alla tycker att hon är så fin och gullig. Andra hundägare noterar också att hon är  lugn och valpinstruktören sa också det och att vi inte skulle behöva träna s.k. passivitet då hon hade så fint kynne. Tack för en fantastisk valp!"